Pravidlá Táborníka

Účastník tábora , táborník , neopúšťa priestor tábora bez vedomia oddielového vedúceho - a to ani do najbližšieho okolia .

Každý táborník je povinný poslúchnuť pokyny ktoréhokoľvek z vedúcich - pokiaľ pokyn nie je v rozpore s týmto táborovým poriadkom .

Každý udržuje poriadok a čistotu . Prechovávanie potravín s výnimkou čerstvého pitie a uzavretých sladkostí nie je dovolené .

Táborník chráni táborový majetok pred poškodením či stratou . Prípadnú stratu či poškodenie nahlási ihneď svojmu vedúcemu . Táborník chráni tiež svoj ​​osobný majetok , prípadnú stratu hlási oddielovému vedúcemu ( strata voľne odložených vecí nebude riešená ) . Poškodí ak niekto úmyselne majetok tábora alebo iného táborníka , je povinný škodu nahradiť . Každý táborník dbá na svoju čistotu .

Táborník dodržiava požiarne predpisy . Platí zákaz manipulácie s ohňom ( zápalky , zapaľovač , sviečky ) . Bez výhrad plní pokynu vedúcich pri pobyte pri ohni .

Každé poranenie , nevoľnosť alebo iné zdravotné problémy svoje aj kamarátovej je potrebné okamžite nahlásiť vedúcemu a to aj keď mu to nepripadá významné , vrátane kliešťa .

Na tábore je prísny zákaz požívania alkoholických nápojov , fajčenia a drog .

Vonkajšie kúpanie ( bazén ) aj sprchovanie je povolené so súhlasom vedúceho . Pri vonkajšom kúpanie musí byť prítomný vedúci .

Každý sa bude k ostatným táborníkom a zvieratám správať ohľaduplne , čestne a kamarátsky . Šikanovanie na sebe alebo iných kamarátoch sa okamžite hlási vedúcim .

 
Na tábore a výletoch dbá každý na slušné vystupovanie a správanie .

Za nedodržiavanie a svojvoľné porušovanie táborového poriadku môže byť táborník potrestaný napomenutím v závažnejších prípadoch aj vylúčením z tábora bez finančnej náhrady .